Landverhuizers

Wegens COVID-19 werd dit project uitgesteld. We houden je op de hoogte in onze nieuwsbrief en op onze socials.

Orkater tovert Las Palmas II om tot de voorstellingslocatie van Landverhuizers. Het voormalig werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika lijn op de Kop van Zuid vormt het decor van deze locatievoorstelling over het thema ‘migratie’. In regie van theatermakers Titus Tiel Groenestege en Ria Marks werken uiteenlopende Rotterdamse makers, zoals muziektheatercollectief Club Gewalt, acteur en muzikant Gery Mendes en kunstenaar Gyz de la Rivière samen aan deze voorstelling.

Ria Marks: “Landverhuizers gaat over hoe mensen er toe komen om hun hele hebben en houden bij elkaar te rapen en alle schepen achter zich te verbranden, wat het met ze doet als ze in een vreemde omgeving terecht komen en hoe anderen, die er al waren, daar op reageren. Het is het soort gebeurtenissen dat overlevingsmechanismen naar boven haalt, dat verhoudingen op scherp zet, en dat het noodlot vrij spel biedt. Een voorstelling over verlangen en wanhoop, angst en doorzettingsvermogen, schaamte en trots, ongeluk en succes.”

CREDITS

Regie: Ria Marks en Titus Tiel Groenestege, spel: Gery Mendes en Club Gewalt (Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij en Amir Vahidi), choreografie: Ryan Djojokarso, dans: Kalin Morrow, Dane Badel, Jochem Eerdekens  viool: Yannick Hiwat, trombone: Efe Erdem, kostuums: Elsemarijn Bruys

▶︎  CHECK ONZE AGENDA   

▶︎ TICKETS VIA LANTARENVENSTER