DREI, VIER, FLIRT MIT MIR

Een Oostenrijkse mini-operette vol bazige hofdames, dansende pruiken en verhitte ontmoetingen brought to you by Het Zuidelijk Toneel & CLUB GEWALT

Na Eins Zwei Schweinerei tellen we door naar Drei, vier, flirt mit mir. Met grote zin en nood buigen wij ons opnieuw over een negentiende eeuwse farce van Johann Nestroy. Ditmaal is de miniatuur-komedie geen totale chaos met blote billen, maar gaan we voor 100% doorcomponeren én mooie jurken en pruiken. Vijf acteurs/zangers /dansers lokken ons via de waterput, de slottuin en het kasteel, in de armen van de ware liefde.

De situatie: de roodharige Titus Feuerfuchs loopt de tevens roodharige Salomé tegen het lijf bij de waterput en samen beklagen ze zich over de alom heersende roodhaarhaat en de sociale uitsluiting die daarbij komt kijken.

Exact op dat moment vindt er een bijna fatale 19de eeuwse koets-crash plaats en redt Titus de inzittende. Dat blijkt een Markies te zijn. Als bedanking schenkt de Markies hem een zwarte pruik om zijn rode haren te bedekken. Dat is het startschot van een pijlsnelle beklimming van de maatschappelijke ladder tot aan de rechterhand van gravin Von Cypressenburg.

Als klap op de vuurpijl duikt er dan ook nog een schatrijke oudoom op die Titus zijn volledige fortuin wil nalaten. Wanneer hij echter ontmaskerd wordt en blijkt roodharig te zijn dan dreigt alles in te storten. Maar op virtuoze wijze overwint de eerlijkheid, de liefde en verdwijnt de roodhaarhaat. Misschien een beetje voorspelbaar, maar wel lekker, lang en gelukkig. En dat in 30 minuten!

Drei, vier flirt mit mir is een gezongen komedie gebaseerd op Der Talismann van Johann Nestroy, de komedieschrijver die wereldberoemd was in Wenen, maar hier nauwelijks of nooit gespeeld wordt. Hoogtijd voor Het Zuidelijk Toneel en het Rotterdamse muziek & performance collectief Club Gewalt om eens aan elkaar te snuffelen en samen te werken in deze muzikale overkill aan heerlijkheid. 

CREDITS

Regie: Sarah Moeremans
Dramaturgie: Joachim Robbrecht, Anne van de Wetering
Tekst: Johann Nestroy
Vertaling en bewerking: Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Sarah Moeremans
Spel: in afwisseling Joep van der Geest, Louis van der Waal of Gilles Biesheuvel, 3x performers Club Gewalt (Sanna Elon Vrij, Loulou Hameleers, Suzanne Kipping, Robbert Klein, Amir Vahidi & Gerty Van de Perre) en steady rock Alicia Boedhoe
Compositie: Robbert Klein, Suzanne Kipping i.s.m. Amir Vahidi
Artistiek advies: Piet Menu
Kostuums: Daphne de Winkel
Lichtontwerp: Emile van Gils
Productie: Rianne Valstar
1e inspeciënt: Joris van Oosterhout
Foto: Sofie Knijff

SPEELLIJST
22 t/m 26 juni – De Parade Eindhoven
3 juli – Theater Walhalla Rotterdam
8 t/m 12 juli – De Parade Den Haag
22 t/m 26 juli – De Parade Utrecht
6 t/m 9 augustus – Theaterfestival Boulevard
24 t/m 28 augustus – De Parade Amsterdam 

PROUDLY MADE BY
CLUB GEWALT