DIE HEXE

Herr Hamsterfleisch und band presuntiert:
DIE HEXE

Die Hexe. De oude vrouw. De alleenstaande vrouw. De onaantrekkelijke vrouw. De ongehoorzame vrouw. De vrouw die paddenstoelen plukt en kruiden drinkt. De vrouw die leeft met de maan. De vrouw die haar benen spreidt voor Satan. De vrouw die kinderen eet. Tussen 1450 en 1750 zijn er naar schatting tussen 30.000 – 60.000 vrouwen geëxecuteerd wegens de aanklacht van hekserij. Een systematische massamoord uit angst voor wat buiten de patriarchale norm valt, waar vandaag de dag nog lacherig over wordt gedaan. Het is tijd om ons hier met terugwerkende kracht eens flink boos over te maken.

In 60 minuten van snoeiharde punksongs en lyrische rockballads, transformeert Herr Hamsterfleisch in het archetype van de heks. Een ode aan de vrouw die moeilijk is om van te houden. En een ode aan het belang van boos zijn. Een reminder aan de noodzaak om eeuwig te blijven vechten voor zoiets schijnbaar vanzelfsprekends als fucking mensenrechten. Ook presenteert Herr Hamsterfleisch met deze show hun eerste EP: Nur Lappen Fleisch. Met 4 epische bangers om nooit te vergeten.

Herr Hamsterfleisch is een radicaal feministisch alter ego van muziek- en performance collectief Club Gewalt, met clublid Loulou als virtuoze frontvrouw. Ooit geïnspireerd door Nina Hagen, maken ze politieke “post-prog-punk”-songs: Weiblich, Laut und Gross. Dat wil zeggen, allemaal in het Hamster-Deutsch en met veel lawaai. Dus als je komt: vergeet je oordoppen niet.

CREDITS

Concept, muziek en performance: Loulou Hameleers, Sanna Vrij, Amir Vahidi, Robbert Klein, Anne Van De Wetering & Petra Ball, kostuums: Esmée Kulik, techniek: Joris Van Oosterhout, zakelijk leiding: Rick Mouwen, artwork: MaartjeMerel

Fotografie: Kelly Alexandre

PROUDLY MADE BY
CLUB GEWALT