DEEP/END
deep/end Bart Grieten
deep/end bart grieten

DEEP/END

Een dansconcert op de rand van de toekomst

De mensheid stevent af op een zwart gat dat de toekomst heet. Hoe bereiden we ons voor op het onbekende? De Dansers en Club Gewalt doen samen een voorstel: laten we ons afzetten tegen het neoliberale perspectief dat afhankelijkheid een zwakte is, maar dit juist stevig omarmen. Laat ons volledig op elkaar leunen en de spelregels hiervan ontdekken en herscheppen. Laat ons aanwezig zijn. Laat ons actief onze stemmen en lichamen toewijden aan het grotere geheel.

DEEP/END is een oefening in interdependence, de praktijk van onderlinge afhankelijkheid. We weten niet waar de toekomst ons brengt, maar één ding is zeker: als we in het diepe moeten springen, doen we dat samen. Club Gewalt en De Dansers vinden elkaar in een opzwepende en stuwende mars naar de toekomst, die moét doorklinken en doorbewegen. Geïnspireerd door de aanhoudende onvermijdelijkheid van The Planets: Mars (Holst) en de Bolero (Ravel), versmelten de lichamen en de klanken van tien performers tot een muzikale en dansante estafette. Met de zacht overdonderende dans van De Dansers, de anarchistische zangstemmen van Club Gewalt en een gedeeld geloof in muziek, verdwijnt het onderscheid tussen de individuen. Het individu is immers failliet: leve het collectief.

Deepend zal op 24 mei 2024 in première gaan op O.
Koop hier je kaartjes!

CREDITS

Concept: Club Gewalt en De Dansers, performance: Amir Vahidi, Blazej Jasinski, Josephine van Rheenen, Gerty Van de Perre, Guy Corneille, Liam McCall, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Ruben van Asselt, Suzanne Kipping, eindregie: Khadija El Kharraz Alami, dramaturgie: Anne van de Wetering en Sanna Elon Vrij, lichtontwerp: Loes Schakenbos, techniek en licht: Noor Thijssen, geluidstechniek: Sam Jones.

Met steun van: Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam en gemeente Utrecht.

SPEELLIJST

24, 25 en 26 mei – O., Rotterdam  
7  t/m 16 juni – Oerol, Terschelling
27, 28 en 29 juni – Tweetakt, Utrecht
8, 9 en 10 augustus –  Theaterfestival Boulevard, Den Bosch

 Fotografie: Thomas de Boer | Bart Grietens 

PROUDLY MADE BY
CLUB GEWALT