ANTROPOCEEN, DE MUSICAL

DYSTOPISCH ECO-TAINMENT OVER HOE DE MENS DE AARDE VERNIETIGT     

Club Gewalt goes musical. Waarom? Omdat het nodig is.
Science made it official. We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt: het Antropoceen. And we = fucked. Antropoceen, de musical is een musical on steroids die het laatste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

In een wervelende opening-song waar Walt Disney een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellenkomt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

CREDITS

Concept: Club Gewalt, performance: Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi en Lucas Schilperoort, muziek: Amir Vahidi & Robbert Klein, regie: Sanna Elon Vrij, co-regie: Marcel Sijm, tekst: Anne van de Wetering, tekstadvies: Joachim Robbrecht, kostuumontwerp: Bas Kosters, technische coördinatie: HP Hulscher, geluid: Joris van Oosterhout, productie: Andrea van Bussel, zakelijke leiding: Rick Mouwen, artwork: MaartjeMerel & Pim Top, communicatie en publiciteit: Pauline Ouwerkerk, In coproductie met O. festival, Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam en Fonds21

SPEELLIJST

mei 2021 – O. première 11 mei
juni 2021 – Oerol op Terschelling
jan – mrt 2022 – theatertournee in Nederland

PROUDLY MADE BY
CLUB GEWALT